Ir al contenido principal

Solomillo - Barcelona, Eixample dret

Alerta carnívora!!

Abans que continueu llegint la recomanació d'aquesta setmana us hem d'advertir que aquest restaurant no és apte per a vegans, vegetarians o senzillament persones que no siguin amants de la carn, perquè "Solomillo" és un cant als carnívors.

El restaurant forma part de l'hotel Alexandra, en ple centre de Barcelona. És un espai elegant, sense massa floritures. En tonalitats marronoses (que en la meva opinió el fan aparentar més antic del que és) que compensen amb els colors vius i alegres de la vaixella.

 

 

 

 

 

La carta d'entrants inclou taules de formatges i d'embotits ibèrics i alguna amanida. Així ens recorden que, a la part inferior del restaurant, hi tenen una xarcuteria on pots comprar els embotits i la carn al pes per gaudir-la a casa. 

Però el que fa que us recomanem el "Solomillo" avui és, clarament, la seva proposta carnívora. A diferència d'altres llocs on podem trobar carn de bona qualitat, aquí personalitzarem el nostre plat. No només triarem el punt de cocció de la carn, com arreu, sinó que triarem quin tipus de carn volem (Salers, Aberdeen Angus, Frisian, "Rubia" gallega, Bou) i en decidirem el pes (entre 125gr fins a 1kg). A més, podrem decidir la guarnició entre una proposta força variada d'amanides, verdures i, com no, tres elaboracions diferents de patates (en puré, fregides i gratinades). Si sou amants de les salses (nosaltres no us ho recomanem amb unes carns tant exquisides) també podreu triar entre set propostes, que van de la clàssica salsa al pebre negre fins a la salsa de "mojo" d'herbes o la de jalapenyo rostit.

La carta incorpora explicacions sobre l'origen de cada raça, la criança de l'animal i la intensitat del sabor. No només és un toc original sinó que sempre va bé ampliar coneixements i pot donar tema de conversa a la taula mentre esperem.

Un altre dels plats estrella de la seva carta és l'steak tartar, que té fama de ser un dels més apreciats de la ciutat.

La presentació dels plats no brilla precisament per la seva espectacularitat, més aviat al contrari, però volem pensar que és un toc buscat expressament per no distreure la mirada del protagonista principal.

 

 

 

 

 

 

Un altre dels avantatges de poder triar el pes del tall de carn és que pots calcular la gana que tens i poder deixar una mica d'espai per les postres, que sempre ens agrada acabar amb un toc dolç o uns formatges!! Bon profit i gaudiu dels Platz!!

LES PREGUNTES BÀSIQUES
Recomanable? Si gaudiu de la bona carn, sense cap dubte.

Un lloc per tornar-hi? Tenint en compte que cada vegada podem anar triant tipus de carn diferents, és una bona opció per repetir.

El millor? El menjar. 

El pitjor? Els entrants són força reduïts. Vam trobar a faltar una mica més de varietat de platets per compartir, més enllà dels embotits i els formatges.

FITXA TÈCNICA

Nom: Solomillo

Adreça: C/ Mallorca, 251

Reserves: A la web o per telèfon (934.677.755)

Web: www.restaurantesolomillo.com

Preu: €€

Valoració global: 8/10

Comentarios