Ir al contenido principal

Espai UMA - Barcelona, Eixample

Si sou dels que esteu acostumats a associar l'alta gastronomia amb espai diafans i decoració minimalista, la nostra recomanació d'avui us farà trencar amb l'estereotip. L'Espai UMA és un conjunt inacabable de detalls decoratius estrafolaris i colors llampants que contribueixen a fer l'experiència més divertida (sense marejar).

El xef del restaurant, l'Iker Erauzkin, ens explica que la gran majoria d'elements que donen color al local són casolans, com dibuixos que han fet ell o la seva dona Ana. Comenta que la seva intenció és que ens sentim com a la sala d'estar de casa, en un ambient acollidor. Ja ens agradaria tenir una casa amb un menjador tan espaiós i tan ben decorat!!

La idea de sentir-te com si estiguessis menjant a casa es trasllada a altres conceptes, com per exemple l'hora de l'àpat. Als restaurants cada taula arriba a l'hora que li va bé i cadascú menja al seu ritme. A una casa paticular, quan hi ha dinar familiar tots ens asseiem a la mateixa hora i mengem al mateix ritme. I exactament aquesta és la proposta d'Espai UMA. Totes les taules arriben a la mateixa hora i tots els comensals mengen al mateix ritme (aproximadament). Això permet que la cuina faci un servei molt coordinat i tots elaborin el mateix plat cada vegada.




 

 

Un altre dels encants del local és que des de totes les taules (10 en total) es pot veure la cuina i tot el que s'hi cou ... 




 

I el que s'hi cou és un menú degustació sorpresa que consta de tres aperitius, nou principals i un parell de postres. Hi ha locals que anuncien a la seva web el menú, d'altres que no ho fan però que et porten el menú escrit quan t'asseus a la taula, i d'altres que mantenen la sorpresa des del principi fins al final, com en aquest cas. Les propostes anaven arribant i no tenies ni idea de si la propera seria un altre entrant, un peix o si ja arribaves a les postres ... El que sí que vam trobar a faltar va ser que, una vegada finalitzat l'àpat, ens donessin el menú per escrit per poder recordar d'alguna manera tot el que havíem tastat i poder conservar-lo com a record (tinc menús guardats del restaurant Sant Pau i de Can Fabes, de fa gairebé vint anys, que són una autèntica joia). Suposem que és per mantenir la sorpresa a futurs comensals. Així doncs, nosaltres no us desvetllarem el menú però sí que us oferim les fotos i us direm que entre el que vam menjar hi havia eriçó, trufa, musclo, carfoxes, esbergínies, ou... Si sou capaces d'endevinar el plat per la imatge, us ho haureu guanyat!

Els plats estaven pensats i elaborats amb molt d'amor, i això es nota ... fins i tot vam prendre la "sopa de l'amor" (us explicaran la història que hi ha al darrera si hi aneu). I on hi ha amor hi ha felicitat. El xef també hi posa certs tocs entremeliats en alguna de les propostes. Tot i que ens van avisar que el gazpachuelo tenia un toc picant, l'Iker encara riu de veure com em saltaven les llàgrimes amb la intensitat del plat.
 

El servei presenta alts i baixos. Hi ha detalls com el canvi de tovalló cada vegada que vas al bany, o el canvi de coberts a cada plat que contrasten amb el fet que les explicacions del plat depenguin de qui te les fa (com que totes les taules tenen el mateix plat a l'hora de vegades sents que a una taula li han explicat més o menys coses que a la teva...) o que els cafés se serveixin sense petit fours (que és gairebé obligatori). Petites coses que ajudarien a millorar l'experiència. Si us agraden les postres dolces no acabareu el dinar satisfets perquè les dues propostes són creatives però no massa dolces.


 

 

 

 

Al final, com passa quan fas un dinar familiar, vam estar petant la xerrada a la cuina amb el xef. Vam fer un recorregut en el temps des que va inaugurar l'anterior local a l'altra punta de Barcelona a ara, passant pels aldarulls de l'època de les manifestacions "pel procés". L'Iker és un home de professió, apassionat per la seva feina, que té clar que ara pot mantenir un bon equilibri entre la feina i la família (tot i que no sempre ha estat així) i que vol que la gent que vagi a menjar a casa seva s'hi senti a gust. Tal i com ell mateix ens va comentar, gran part del seu públic és extranger. Tandebó el nostre post d'aquesta setmana us animi a visitar-lo i modifiquem aquesta tendència, perquè val la pena. Bon profit i gaudiu dels Platz!!

LES PREGUNTES BÀSIQUES
Recomanable? Completament. Producte de qualitat elaborat amb amor.

Un lloc per tornar-hi? Depèn de la butxaca de cadascú, però pot fer bo allò de "una vegada l'any..."

El millor? El menjar i la decoració. 

El pitjor? Ens van oferir prendre una selecció de tres formatges danesos abans de les postres. Sóc una amant dels formatges i sempre accepto, però el preu que ens vam trobar al compte final (que no s'havia anunciat) va ser excessiu. Un bon menú degustació, però que va de més a menys.

FITXA TÈCNICA
Nom: Espai UMA.
Adreça: C/ Mallorca, 275                                                                                                                Reserves: A la web                                                                                                                                       

Web: www.espaciouma.com                                                                                                                           Preu: €€
Valoración global: 8/10

Comentarios