Ir al contenido principal

Aürt Restaurant - Hotel Hilton Diagonal Mar (1 estrella Michelin) - Sant Martí, Barcelona

Que els restaurants dels hotels són espais a tenir en compte en l'àmbit gastronòmic és sabut des de fa anys, però en el cas de la proposta que us portem aquesta setmana crec que hem ensopegat amb una petita joia de la gastronomia de la ciutat.

L'Aürt restaurant obre al febrer de 2019 de la mà del seu xef Artur Martínez, que ja havia aconseguit una estrella Michelin amb el seu anterior local, El Capritx. El mateix any de l'obertura aconsegueix 1 estrella Michelin per a aquest nou projecte; a l'any següent, 2020, és reconegut amb 2 sols de la Guia Repsol, i l'any passat se'l considera el millor restaurant de 2021 dins un hotel d'Espanya. I tot això en plena pandèmia sanitària!!

Si aquestes referències no us han provocat ja ganes de fer una reserva (potser perquè sou dels que no us deixeu impressionar pels guardons) us parlaré d'un altre dels atractius indubtables i diferencials: podreu veure com us preparen cadascun dels plats que conformen el menú degustació. Tot i que si ho preferiu poder seure a una de les taules del local, la proposta de l'Aürt és seure en uns taburets que són iguals d'alts que de còmodes (no patiu!!) i gaudiu, en seients de primera fila, de l'espectacle.


 

 

 

 

 

Davant dels vostres ulls aniran desfilant productes principals de gran qualitat, predominantment de proximitat, preparats en diverses elaboracions, amb diferents acompanyaments, en diferents textures ... Bonítol, ostra, gamba vemella, presa ibèrica, moll ... fumat, en tartar, bullit, a la barbacoa ... amb mojo, pil-pil, salsa tàrtara ... Un ball de combinacions molt encertades. 

I no seria just destacar només els plats perquè la feina que fa l'equip és notable. En Pol, el cap de cuina, ens va estar preparant i explicant amb detall els 13 plats salats i l'Eva, la cap de cuina dolça, les 4 propostes dolces. I incloc entre els plats salats el pa acompanyat per l'oli L'Oblit ... una exquisitesa.

Quan tinc el plaer de gaudir d'un menú degustació tinc tendència, al final, a voler quedar-me amb una de les propostes. Sempre em resulta impossible triar-ne només una, i en aquest cas no és una excepció, però sí que ressaltaria la royal de ceba (que a la fotografia us semblarà un cafè), el tartar de sípia, el fricandó cru i el calamar al pil-pil. De les postres, el mochi de garrofa. M'hi jugo un pèsol que si us diuen que és de xocolata us ho creieu!!

Aürt és una paraula catalana en desús que representa un xoc fort, brusc ... però aquest menú no ens ha evocat una muntanya russa de sensacions, no hi trobareu trucs de màgia ni floritures estrafolàries, el menú ens ha suposat un viatge tranquil i plaent als gustos tradicionals tractats amb molt de respecte. Cal destacar l'aprofitament màxim que es fa del producte. No només no es malbarata la matèria primera, sinó que s'aprofita tot: un fumet del cap de les gambes, espines infusionades per fer un oli, l'òs del nespre cuinat amb l'ocoo per fer-lo servir com a condiment amarg sobre unes postres dolces...

Per acabar, dues crítiques constructives amb voluntat d'ajudar a seguir millorant. El menú va de més a menys, i malauradament els plats dolços no estan a l'alçada dels plats salats. Trobem un excès de gelats, presents pràcticament a totes les propostes, que hem trobat massa uniformes. El pà (exquisit) només se serveix al principi i al final del menú. Si es vol repetir et cobren un suplement de 2€. En un menú de 120€ ens sembla fora de lloc.

Bon profit i gaudiu dels Platz!!

LES PREGUNTES BÀSIQUES
Recomanable? Sí, sempre i quan hi vagis disposat a dedicar bona part del dinar a atendre les explicacions dels plats, assaborir-los i tenir una conversa lleugera amb el/s teu/s acompanyants, que es pugui anar interrompent.

Un lloc per tornar-hi? Sense cap dubte. A més, molt ens equivocarem si no assoleix una segona estrella en breu (i ja sabeu que això es tradueix en un augment del preu).

El millor? Tenir l'oportunitat de veure davant teu el que habitualment passa darrera la porta de la cuina, la gran qualitat dels productes, i que tot el personal s'adreci a tu en català si tu ho fas.

El pitjor? Tot i que les explicacions dels plats són fantàstiques, i que som conscients que els xefs les repeteixen diverses vegades al dia, cada dia, s'agraïria un to menys "robòtic".

FITXA TÈCNICA
Nom: Aürt Restaurant.
Adreça: Hotel Hilton Diagonal Mar - Passeig del Taulat, 262-264, 08019 Barcelona 

Reserves: Les reserves s'han de fer a través de la web, a no ser que siguin per les següents 48h, que s'han de fer al telèfon 93.507.08.60                                                             Web: www.aurtrestaurant.com/ca                                                                                                    Preu: €€
Valoración global: 8/10

Comentarios