Ir al contenido principal

Atempo - Eixample, Barcelona (1 estrella Michelin)

Afortunadament a Catalunya tenim molts xefs amb gran talent i amb un prestigi reconegut a nivell nacional i internacional, però pocs d'ells són tan mediàtics com el del restaurant que us presentem aquesta setmana, Atempo de Jordi Cruz.

Atempo va començar a caminar a la fortalesa de St. Julià de Ramis, a Girona, però fa just un any, al mes de juny de 2021, es va traslladar al centre de Barcelona, concretament a l'antic local d'un altre gran mestre de la gastronomia catalana, Carles Gaig. Això sí, el local va ser sotmès a una reforma integral i presenta un aspecte molt diferent amb una predominància clara de les formes rectes i senzilles, creant espais d'estil "nòrdic": comfortables i lluminosos, amb poca decoració, més enllà de les plantes que acompanyen les taules. Podeu fer un recorregut virtual per l'espai si entreu a la seva pàgina web.

Si sou amants de les tècniques de gastronomia d'avantguarda en sortireu satisfets: escumes, esferificacions, infusions ... Si el que us agrada és la interacció amb el menú, és a dir, que us acabin els plats davant vostre mateix, a la taula, i sentir-vos observadors d'un espectacle de màgia o d'alquímia, també us satisfarà. Fins i tot si sou dels que voleu poder gaudir de plats d'alta gastronomia però identificant allò que mengeu, tampoc no us decebrà. Perquè a Atempo cada plat té un ingredient protagonista identificable, i el tractament dels aliments de gran qualitat acostuma a ser mínim, per respectar-los i potenciar-los.


El menú degustació va variant en funció de l'època de l'any, però conserva alguna de les seves propostes més celebrades. Tot i que, si ho voleu, el podeu consultar a la seva web, no us desvetllarem els secrets que entranya, perquè part del plaer rau en deixar-se sorprendre i descobrir com alguns elements que eren a la vostra taula des d'abans que hi arribéssiu, de cop i volta es transformen en part d'un dels plats.
 
El menú està basat en la cuina mediterrània, però en ocasions amb petites influències de la cuina oriental. De vegades quan provem un menú degustació hi ha plats que ens agraden més, altres menys, alguns que repetiríem i d'altres que preferiríem no haver tastat ... en aquest cas he de reconèixer que no descartaria cap de les propostes i m'és difícil quedar-me amb una. Així doncs, tot i confessar que vaig gaudir amb tots i cadascun dels plats us en destacaré dos: la mantega d'avellana amb caviar i pa de pinzell (per l'originalitat de la presentació), i la bullabessa de gamba vermella de Blanes infusionada, que ha deixat petjada en mi, tant per la preparació associada com pel sabor.

Al final de l'àpat un detall marca de la casa: el pintallavis que ens recorda que hem format part d'una experiència del Grup ÀBaC!! Potser un al·licient per als col·leccionistes gastrònoms?

Bon profit i gaudiu dels Platz!!

LES PREGUNTES BÀSIQUES

Recomanable? Si no només busques menjar bé sinó gaudir d'una experiència gastronòmica, absolutament.
Un lloc per tornar-hi? Per descomptat, sempre i quan la teva economia t'ho permeti. El menú degustació té un preu de 150€ (begudes no incloses).
El millor? La qualitat del producte i la capacitat de sorprendre't que demostren. El tracte amable i servicial del personal també és destacable.
El pitjor? No poder saludar en Jordi Cruz. Tot i haver estat a l'Àbac, a l'Atempo, i a l'Angle (us compartirem el post aviat) no he tingut oportunitat d'agraïr-li personalment la feina.

FITXA TÈCNICA
Nom: Atempo
Adreça: Còrsega, 200, 08036, Barcelona

Telèfon reserves: Es reserva des de la seva web o bé, per reserves d'última hora, al 93 734 19 19

Web: https://atemporestaurant.com/ca/#home

Preu: €€€

Valoració global: 10/10

Comentarios