Ir al contenido principal

Feroz - Sant Gervasi-Galvany

 

Aquesta setmana us portem una proposta elegant, divertida i diferent, en una de les zones més "in" de les nits de Barcelona: el restaurant Feroz.

 

En aquest local hi trobareu de tot: bon menjar, bona música, decoració treballadíssima, i la possibilitat de fer unes copes i ballar allà mateix, fins la matinada, envoltats de "gent guapa".

Us he de confessar que la visita a aquest restaurant la vaig fer amb moltes reticències. És freqüent que els locals que ofereixen una proposta combinada d'àpat, copes i ball tinguin una qualitat de menjar discutible, però us puc assegurar que aquest no és el cas del Feroz. Anem per parts.

El primer que us cridarà l'atenció, segur, del Feroz és la decoració. Sostres plens de vegetació amb petites llums que simulen una nit de cel estrellat a la natura; parets amb quadres gegants de diferents rostres d'animals o serigrafies d'arbres; una barra camuflada entre una estanteria plena de llibres i gerros de diferents estils; làmpades majestuoses en una il·luminació que combina els colors blanc i verd, per mantenir el fil conductor de la decoració: la natura. A cada racó del Feroz hi trobareu un detall que us agradarà o, com a mínim, que us sorprendrà. I s'ha de reconèixer que aconseguir que una decoració tant excessiva no resulti barroera o "kitsch" no és fàcil, però en aquesta ocasió ho han aconseguit.



 

 

 

 

 

A diferència del que podríem esperar, el Feroz té una carta força extensa (la podeu trobar a la seva web) on trobar una mica de tot, i per a diferents mides de butxaques. Per exemple, d'entre les propostes inicials, "per picar", podeu triar plats més tradicionals, com les anxoves, el pernil, les croquetes i els bunyols; podeu sofisticar una mica la comanda amb uns edamame o una flor de carbassó farcida de mozzarella, unes escopinyes o navalles a la planxa, uns calamarsets a l'andalusa; o podeu llençar la casa per la finestra demanant una ració de 50gr de caviar iraní imperial de Beluga 000 per uns 170€.

               

Les propostes inicials les formen una varietat de crus, incloent el ceviche, carpaccio de gamba o de vedella, i tartar de tonyina o de salmó ... i pels qui els vingui de gust concedir-se un capritx (un pél més assequible que el del caviar) hi ha dues opcions d'ostra amb un preu d'entre 5 i 10€ la unitat.

           

Com a entrants ens ofereixen amanides, truita de patates (amb ceba confitada), el caneló de la casa i un "bao" de garrí amb maonesa d'ostres. La carta es completa amb una selecció de pastes i arrossos, peixos i mariscs, i diferents tipus i mides de carn (si us sentiu "carpàntics" podeu demanar un txuletón de vaca vella a la parilla d'un kilo). Finalment, ens ofereixen una desena de postres per arrodonir l'àpat.

 

 

 

 

 

En aquesta ocasió vam fer un tast de diferents plats: burratina fresca amb tomàquet i pesto, croquetes de permil i pollastre, croquetes de peix i marisc, tartar de tonyina vermella, ceviche de corvina, pop a la parrilla amb parmentier, risotto de trompetes i múrgoles amb foie, i per postres trufes gelades de xocolata, coulant de xocolata amb cor d'avellana (enorme!!) i milfulls de maduixetes amb crema pastissera. He de confessar que TOT era boníssim. Racions de mida correcta, producte de bona qualitat, presentació cuidada ... 

Al final del sopar ens van sorprendre amb l'aparició del mag Carles (que podeu trobar a Instagram com a @carles.mag) que ens va fer uns trucs de màgia "d'aprop" a la nostra taula que encara ens fan donar voltes al cervell. Va ser un toc inesperat i molt divertit al sopar.

El volum de la música d'ambient va pujant a mida que avança la nit, convidant-nos a prendre un còctel o un combinat i a passar a la pista de ball per acabar d'arrodonir la nit amb èxits comercials actuals i antics, sobretot de pop i salsa, amb ampolles coronades amb bengales i personal que balla entregat dalt la barra.

Així doncs, si voleu una proposta integral per a una nit de cap de setmana, assegurant-vos que menjareu bé, penseu en el Feroz, que no us decebrà. Bon profit i gaudiu dels Platz!!

LES PREGUNTES BÀSIQUES
Recomanable? Molt. Combina bon menjar i un lloc divertit.

Un lloc per tornar-hi? La carta té moltes propostes i ens vam quedar amb ganes de provar-ne més. El local fa que t'hi sentis a gust. Clarament és un lloc on tornar.

El millor? El menjar i la decoració.

El pitjor? Llums i ombres en les persones que ens van atendre. Hi havia persones molt atentes, agradables i servicials, i d'altres que no sabien respondre a preguntes bàsiques sobre la carta i mostraven un tracte cap al client discutible.

FITXA TÈCNICA

Nom: Feroz

Adreça: C/ Tuset, 27.

Reserves: A la web o per telèfon (932.009.129)

Web: https://www.ferozbcn.com

Preu: €€€

Valoració global: 9/10

Comentarios